r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Wordpress mi Blogger mı ?


Wordpress mi Blogger mı ?


Çoğu kişinin çelişkide kaldığı sorulardan birisi Blogger mı ? yoksa Wordpress mi ? ilk olarak bu platformlardan birisini seçmeniz için kendinize şu soruyu sorun ben ne yapacağım ve nasıl bir site kuracağım diye düşünmelisiniz. Wordpress ve Blogger çok farklıdır bu iki sistemde çok iyidir lakin bu kişinin yapacaklarına göre değişir. 

Şimdik sizlerin bu konudaki kararsızlığınızı gidermek için Wordpress ve Blogger'ı yakından inceleyelim 

Blogger Özellikleri :


Özellikle bloggerı yeni başlayanlar için tercih ediyorum kullanımı oldukça kolaydır. Blogger  geliştirmeye kapalıdır yani bir noktadan sonra sabit kalır bu platformu daha çok makale , bilgi paylasımı yapan kisiler tercih etmektedir. Blogger temaları son zamanlarda büyük gelişme göstermektedir. Profesyonel denilecek kadar çok iyi temaları ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Ayrıca Blogger hazırdır yani siteniz seo kriterlerine uygun hazır bir biçimde size verilir bu yüzden üst sıralara çıkmanız daha kolaydır özellikle güncel paylaşım yapan birisiyseniz çok kolay zirvelere çıkabilirsiniz. Googlenin blogger'a torpil geçtiği gibi bir söylem vardır bu tamamen yalandır blogger sistemlerinin seo yapılanması hazırdır bu yüzden sıralama atlaması diğer sistemlere göre daha kolaydır. Bu torpil değildir acemi kullanıcılara kolaylık sağlama amacıyla yapılmıştır. Blogger'da host derdiniz yoktur ve hızlıdır. Ayrıca istediğiniz zaman kendi alan adınızı oluşturabilirsiniz. 

Wordpress Özellikleri

Wordpress geliştirmeye açıktır. Sınırı yoktur biraz daha işi bilen kişiler için idealdir. Arayüzü ve kullanımı kolay olsa da gerçekten az da olsa bir şeyler bilmeniz lazım. Wordpress gerçekten kullanılabilecek en iyi sistemlerden birisidir. Wordpress'in tek kötü yanı host almanız gerekmektedir. Host almadan wordpress kullanmak bana göre oldukca saçmadır. Onun yerine blogger kullanmanızı tercih ederim. Wordpress tasarımları gerçekten oldukça güzeldir. Wordpress de her gün yeni şeyler öğrenirsiniz. Seo çalışması yapmak zorundasınız. Hostunuzu güzel seçmek zorundasınız. Webmasterlerin en çok tercih ettiği sistemlerden birisi olduğunu asla unutmayın eğer kendisi bu alanda geliştirmek istiyorsanız wordpress kullanarak bilgi birikiminizi arttırmalısınız. 


Sitenizi geliştirmek daha iyisini yapmak istiyorsanız : Wordpress
Bu işi hobi olarak yapıyorsanız ve sabit paylaşım yapmak istiyorsanız : Blogger

Bu iş uğruna masraf yapmayı göze alıyosanız:Wordpress
Bu işe para vermem beleşciyim diyorsanız : Blogger


Benden bu kadar dediğimiz gibi bu işe gönül verip saatlerinizi harcamak her gün sitenizi geliştirmek istiyorsanız wordpress bana göre en iyisidir yaratıcı düşününen kişiler kendini bu sistemde gerçekten baya geliştirebilir.
Ama hobi için site kuran sadece sabit paylaşım yapmak isteyen kişiler ise blogger kullanmalıdır.Blogger asla küçümsemeyin blogger ile çok iyi para kazanan kişilerde bulunmaktadır.
Yorum Gönder

Yorum Gönder