r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google Adsensede reklam başvurusu ve onay süreci için taktikler

Google Adsense reklam başvurusu ve onay süreci için gerekli taktikler

Google Adsense reklam başvurusunda kabul edilemk sanıldığı kadar zor bir süreç değildir. Gereken aşamaları yerine getirip, reklam politikalarına uyulduğu zaman reklam başvurunuz hemen onaylanacaktır. Google Adsense başvurusu yapılmadan önce gözden geçirilmesi ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır.

✔  DOMAİN İSMİNİ SİCİLİNİ VE ADSENSE UYGUNLUĞUNU KONTROL EDİN.

Bu Google Adsense reklam başvurusu yapılmadan önce incelenmesi gereken en önemli noktalardan birisidir. Google tarafından ceza yemiş bir domain isminin Adsense reklamı alması imkansız olabilmektedir. Bunun için alacağınız veya elinizdeki domain isimlerinin sicil geçmişine bakmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca site isminizin Google Adsense reklam politikalarına uygun olup olmadığını inceleyin.

       ✔ SİTENİZİN TEMASI SADECE,KOLAY VE SEO UYUMLU OLSUN.

Tema Google Adsense reklam başvurusunda önemli adımlardan birisidir. Çünkü seo uyumlu bir tema sitenizin kalitesini ortaya koyarak reklam başvuru sürecini etkileyen bir faktör olabilir. Sade tasarımlı,temiz kodlanmış seo uyumlu temalarla google adsense reklamı başvurunda onaylanma şansınız çok yüksek olacaktır.

        ✔ GOOGLE ADSENSE BARAJ KOŞULU ÖZGÜN İÇERİK 

Google Adsensenin başvurda en önemsediği hususlardan birisi olan Özgün İçerik koşulu sağlanmazsa Google Adsense başvurunuzun onaylanması imkansız olacaktır. Sitenizdeki içeriklerin tamamen size ait olması ve başka hiçbir sitede yayınlanmaması gerekmektedir. Sitenizdeki resimler,makaleler,linkler vb. her şeyin özgün olması adsense politikalarına göre zorunludur. 

En çok sorulan soru ***

Sitemde 400-500 tane içerik var ama halen kabul edilmedim ?
Bunun en büyük nedeni makalelerinizin seo uyumlu olmaması sadece içerik oluşturulmak için yayınlanan içeriklerdir. Bunların ziyaretçiye fayda sağlamadığı için google adsense doğal olarak başvurunuzu reddetmektedir. Seo uyumlu içerikler oluşturursanız adsensede onaylanma şansınız o kadar yükselecektir.

✔ Biliyormusunuz google adsense özgün resimlere büyük önem vermektedir.

Siteniz için başvurunuzu yaptınız 1.onayınızı aldınız diyelim. Bundan sonra yapılması gerekenler şunlardır.

 1.Onay aldıktan sonra size reklam kodu verilir bu reklam kodlarını doğru bir şekilde sitenize yerleştirin.

Birçok kişi reklam kodlarını doğru yerleştiremediği için başvurusu reddedilmektedir. İletisim,hakkımızdaki gibi sayfalara reklam yerleşimi yapmayınız. Yeterli içeriğe sahip sayfalara reklam yerleşimi yapmanız daha doğru olacaktır. Google zaten bunu başında belirtiyor zaten.

2. Başvurda onaylanırsanız bundan sonra google politikalarına uygun bir şekilde yayıncılığınızı sürdürmeye devam edin. Eğer başvurunuz onaylanmazsa googleniz uyarmış olduğu hususları tekrar gözden geçirerek düzeltin ve başvurunuzu tekrar yapın.

Gerekli koşulları yerine getirdiğinizde büyük olasılıkla onaylanacaksınız.
Sık sorulan sorular :

Google Adsense 1.Onay kaç günde gelmektedir ?
1. Onay genel olarak ortalama 3 gün ( Bazen birkaç saat ) içerisinde gelmektedir. Ama bazı durumlarda esneklik gösterme ihtimalide vardır. 1. Onay süresi genel olarak çok kısa sürer.

Google Adsense 2.Onay kaç günde gelmektedir ?
2.Onay süresi genel olarak çok uzun sürmektedir. Ortalama 15 gün süren bu onay aşamasında sabırlı olmalısınız. Siteniz bu aşamada daha detaylı bir inceleme ve gözetim altına alınmaktadır.


Google Adsense reklam başvurusu ve onay süreci hakkında düşüncelerinizi  yorum yaparak paylaşabilirsiniz 
5 yorum

5 yorum

  • Esin Kiper
    Esin Kiper
    9 Kasım 2016 13:10
    Benim sitemde AdSense onaylanıyor boş reklam gösteriliyor sonra normal reklamlar gösterilmeye başlıyor para kazanıyorum 24 saat sonra onay iptal oluyor. 3 defa aynı şey oldu neden olabilir acaba
    Reply
  • vizyondaki filmler
    vizyondaki filmler
    29 Şubat 2016 08:06
    Ben adsense için bir yıl uğraşmıştım kabul etmemişlerdi. Yeni bir site açıp ilk ayda başvurduğumda kabul ettiler. Birde onay süresicinde 20 tl oluncaydı sanırım adres onayı istiyorlar 3-4 ay süresinde gelmişti gönderdikleri poste :(
    Reply
  • MSP
    MSP
    29 Şubat 2016 04:24
    Bende kendi kişisel bloğum için bi kaç gün önce adsene başvurusu yaptım ama yetersiz içerikten onaylanmadı.İkinci başvuruyu yapmadım. Bloğuma daha fazla makale ekledikten sonra bir daha deneyeceğim.
    Yazınız için teşekkürler.
    Reply
  • okidoki1905
    okidoki1905
    28 Şubat 2016 08:08
    Güzel bir yazı olmuş.Adsense için ben bayağı uğraştım.Ancak adsensese kabul edilmedim.Bu sefer son kez deneyeceğim.Bakalım ne çıkacak.
    Reply
  • ahmet
    ahmet
    26 Şubat 2016 16:20
    çok faydalı paylaşım olmuş teşekkürler.
    Reply