r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google Adsenseden daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.


Google Adsenseden daha fazla kazanç sağlayabilirsiniz.


Google Adsenseden daha fazla para kazanabilmek için biraz tecrübe edinmeniz gerekiyor. Aslında yeni başlayanlara en büyük tavsiyem Google Adword'e reklam vererek ''reklam veren'' konumuna geçmenizdir bu şekilde Goog Adsensede kazanç dalgalanmalarının mantığını anlayabilir ve büyük kazançlar sağlayabilirsiniz.

Bugün sizlere bu işin mantığını en iyi şekilde anlayabilmeniz için en açık şekilde anlatacağım. Bu bilgiler sayesinde Google Adsense kazançlarınız yükselecek ve bu sistemi en iyi şekilde anlayacaksınız.

Google Adsensenin en basit mantığı reklam verene doğru zamanda,doğru müşteriyi bulmasıdır.Yani yayıncı reklamı paylaşır arama motoru müşterenin arama sonuçlarına göre ilgili reklam gösterilir.

✔ Şunu iyice öğrenin hit sayısının fazla olması daha fazla para kazanmanız anlamına gelmez.

Google Adsense sistemi o kadar gelişmiş bir altyapıya sahiptir ki reklamlarınızın doğru müşteriye ulaşıp ulaşmadığını kolayca anlayabilir. Bunun için siteniz bu konuda çok önemlidir.

✔En fazla kazanç sağlayan siteler reklam verene dönüş yaptıran sitelerdir.

Bu çok önemlidir. Siteniz karman çorman ne olduğu belli olmayan ''trash site'' olduğunu varsayalım bu sitede domain reklamı yayınlanıyor.Bu sitedede kim domain reklamına tıklar ki zaten çöp sitelerde gezinen bir kullanıcı amaçsız sorf yapan kişilerdir.Eğer ki webmaster sitesinde bu reklamın yayınlandığını düşünürseniz bu reklama talep ve tıklanma olacağı kaçınılmazdır.

✔ Ziyaretçiye uygun sayfalarda reklam gösterimi yapın.

En büyük hatalardan birisidir örneğin webmaster sitesinin çok hit getiyor diye '' TC Kimlik no sorgulama'' sayfası açarak bu sayfaya reklam yerleşimi yapması böyle durumlarda hit artışına bağlı tıklama alırsınız lakin hedef kitlenizin yanlış olması tıklamayı ve kazancınızı tamamen düşürür''.

✔Buradan şunu anlamalısınız doğru müşteriyi-doğru siteden-reklam verene yönlendirmek çok önemlidir. Bu doğrultuda yapılan bir yayıncı hizmeti size çok büyük kazançlar sağlayacaktır.

Google Adsense 2 Türlü Kazanç var !

✔ 1.Profil : 10 K siteden 10$ kazanan bir yayıncı profili  
2.Profil : 1 K siteden 10$ kazanan bir yayıncı profili 

Kazanç sistemindeki bu farklılık asla bir şans değildir. Tamamen seçimle alakalı bir durumdur. Sitenizin hangi profilde olduğunu tekrar düşündükten sonra bu sitelerin türlerine göre inceliyelim.

1.Profildeki site ( Çok hit sayesinde az gelir sağlayan sitedir. )
2.Profildeki site ( Az hitle çok gelir sağlayan sitedir. )

Türkiyede'ki Google Adsenseden webmasterlerin az kazanmasının en büyük nedeni çok hit sayesinde daha fazla kazanç sağlamak düşüncesidir yani 1.Profildeki siteyi tercih etmeleridir bu algının tamamen değiştirilmesi gerekmektedir.
Bu sitelerden reklam verene geri dönüş sağlanması kesinlikle beklenemez.Sadece hit sağlanmak için oluşturulmuş konular vb.. amaçsız bir sitenin bu doğrultuda kazanç sağlayabilir lakin bu kazanç hiti az olan 2.profildeki siteden bile az olacaktır.

Örnek verecek olursam : Turistlik bir site açtınız dili inglizce olan site varsayalım istanbulu anlatıyorsanuz uygun oteller,pansiyonlar,turistler yerler geziler vb. sitenizde reklamlar site konunuzda tamamen uyumlu ziyaretçinin bu sitedeki tatil reklamlarına tıklaması Googlenin size tık başı iki katı daha fazla para vermesini sağlayacaktır. Böyle durumlarda Google Adsense kazancınız en üst limitlerde ödenmektedir.
Kısa mantık şu uygun ziyaretci profili ve ona uygun reklam gösterimi belki inandırıcı gelmeyebilir ama bunu kendim gördüm 500 hitli bir sitede dahi bu yayıncı yöntemiyle günlük 40$- 50$  kazanan kişiler var. 

Google Adsense kazanlarınızın dalgalanması konusunda ufak bilgiler

✔ Ziyaretcinin sitenize girer girmez tıkladığı reklam kazancı ile , uzun süre dolaştıktan sonra tıkladığı reklam kazancı farklılık gösterir. Google Adsense uzun sitede uzun vakit geçirilerek tıklanan reklamlar daha fazla kazanç sağlamaktadır.

✔Ziyaretçi sitenizdeki reklama tıklayarak ürün satın alması veya sisteme üye olması durumunda komisyon tarzında tık başına daha fazla para alırsınız.

✔Sitenizdeki yabancı uyruklu ziyaretçilerin tık kazancı daha fazladır.

✔Google Adsensenin tık başına verdiği kazancın aynı olmamasın en büyük nedeni reklam verenlerin fiyat politikalarını değiştirmeleridir.

Google Adsense her geçen gün kendini geliştirmeye ve en iyi reklam networku olabilmek için uğraşmaktadır.Google Adsense politikaları özgün ve doğru ziyaretçiyi sağlayan web sitelerine doğal olarak daha fazla kazandıracaktır.

Bu konuyla ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede size yardımcı olayım.
1 yorum

1 yorum

  • Pembe
    Pembe
    18 Şubat 2016 21:51
    konuyu baştan sona okudum sanırım bundan sonra adsense olayına daha farklı bir gözle bakacağım teşekkür ederim.
    Reply