r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google news başvurusu yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

google-news

Google News başvurusu yapılmadan önce dikkat edilmesi gerekenler nelerdir ?

Google news dünyadaki bütün haber sitelerini bir araya toplayarak bu haber sitelerini en iyi şekilde düzenleyip ziyaretçinin güncel ve en yararlı bilgileri bulmasını kolaylaştıran bir sistemdir. Bunun için haber sitesi sahiplerinin yapması gereken ilk şey Google News başvurusu yaparak sitelerini kabul ettirmek olacaktır. Bunun için sizlere Google news başvurusu yapmadan önce dikkat edilmesi gereken hususlardan bahsederek bu konuyla ilgili bazık taktikleri öğreteceğiz.

✔  Google news başvurusunda en önemli unsur haber sitenizin kalitesi olacaktır.

✔  Haber siteniz spam işleminde asla etkilenmemeli


✔  Google Haberler kalite yönergelerine çok dikkat etmeniz gereklidir.


Bu 3 ana maddeyi birazdan en ayrıntılı bir biçimde anlatacağız. Bu makaleyi okuduktan sonra çok rahat şekilde Google news başvurunuzu onaylatabileceksiniz.


Google News Genel Politikaları için yapılması gerekenleri detaylı şekilde inceleyelim :


1- Sitenizde haberler güncel olmalı ve hedef kitlenizin ilgisini çekecek şekilde oluşturulmalı.
2- Google hava durumu,hisse senetleri,iş ilanları,tavsiye köşeleri gibi haberlere yer verilmemesi gerektiğini açıkça belirtmiştir. Bunun için salt bilgilendirmeden kesinlikle uzak durmalısınız.
3- Haberleriniz kesinlikle özgün ve dürüst olmalı bu hususa büyük önem gösterin alıntı yapılan bölümleri özgün çalışmalarınızdan ayırarak bunların google tarafından görülmemesini sağlayın. Bu yasal bir çalışmadır. Robots.txt dosyası yardımıyla toplanan ve alıntı yapılan haberlere erişimi google tarafından algılanmaması için kısıtlayabilirsiniz.
4- En iyi bildiğiniz haberleri yazın yetkinlik ve uzmanlık bu konuda çok önemlidir.
5- Haberi yazan kişinin yani yazar bilgisi çok önemlidir ( iletisim bilgisi , biyografisi , numarası gibi açık belirtilen iletisim adresleri ) haber sitesini daha kaliteli ve güvenilir hale getirecektir. 
6- Yazılarınızın doğru dil bilgisi ile yazılması yazım yanlışlarından uzak akıcı bir dil haber sitenizi daha kaliteli hale getirerek hedef kitlenize daha anlaşılır bir haber kaynağı sunacaktır. Ayrıca Google news haber anlayışında ziyaretçileri rahatsız edecek reklam vb. her şey siteden kaldırılmalı ve daha düzenli bir şekilde yerleşterilmelidir.

Yukurıda anlattıklarımız Google News başvurunuz için genel olarak yapmanız gereken temel maddelerdir aslında Google sizden kaliteli ve güvenilir bir haber sitesi istiyor. 

Google News başvurusu yapmadan önce yapılması gereken teknik çalışmalar :


✔  Makale URL yapınız çok önemlidir URL yapınızın benzersiz ve kalıcı olmasına önem göstermelisiniz.

✔ Google HTML bağlantılarınızı taramaktadır bunun için bağlantı metinlerine özen göstermelisiniz. Javascript ve grafik bağlantıları google tarafından algılanmadığı için taranmamaktadır.

✔ HTML makaleleri üzerinde çalışma yapmalısınız google PDF vb. taramamaktadır.

✔  Robots.txt ve meta etiketler çalışmanızı dikkatli şekilde yapmalısınız sitenizin taranarak dizine eklenmesi gerekmektedir.

✔ Multimedya içerikleriniz google tarafından taranamamakta ve algılanmamaktadır. Lakin youtube videoları paylaşabilirsiniz.

✔  Search Console hesabınız üzerinden Google news site haritanızı gönderebilirsiniz. Son zamanlarda başvurularda hataya sebep olduğu için başvurunuz onaylandıktan sonra göndermeniz sizin için daha sağlıklı olacaktır.


Google News Temel ilkelerini dikkate alarak çalışma yapmalısınız bu doğrultuda yapılan çalışmalar sayesinde en kısa sürede başvurunuz onaylanacaktır.


✔ Haber sitenizi ziyaretçileriniz için hazırlamalısınız Arama motorları için asla hazırlamayın.
✔ Ziyaretçilerinizi aldatacak davranışlarda bulunmayın.
✔Sitenizi diğer haber sitelerine göre daha ilgi çekici ve farklı hale getirmeye özen gösterin.
✔ Sitenizde kesinlikle haberciliğin dışına çıkacak faaliyetlerde bulunmamalısınız.
✔ Meta etiketlerinizi doğru kullanmanız çok önemlidir.
✔ Sitenizi ziyaretçileriniz için oluşturmalısınız yani arama motorları için hazırlanmış sitelerin onaylanması zor olacaktır.

Sayın ziyaretçilerimiz anlattığımız doğrultuda yapılan Google News Başvurusu için yapılan çalışmalar sitesinde başvurunuz en kısa sürede onaylanacaktır. Googlenin istediği habercilik için gerekli olan temel unsurlardır. Bu konuda seçkin haber sitelerini örnek alabilirsiniz.
Bu konuda sormak istediklerinizi yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olacağız.
2 yorum

2 yorum

  • Uğur
    Uğur
    9 Mart 2016 10:42
    Gerçekten çok faydalı bir makale olmuş ellerinize sağlık :)
    Reply
  • vizyondaki filmler
    vizyondaki filmler
    29 Şubat 2016 08:01
    Bir yıldır çabalıyorum fakat hala kayıt ettiremedim sitemi. Film haberleri yaptığım bölümü özellikle başvuruda kullanıyorum ama sorunu bir türlü çözemedim. Bilgilendirmeler tamamen doğru uzun zamandır araştırıyorum. Burda kapsamlı bir şekilde de anlatılmış. Teşekkürler
    Reply