r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google sıralamasında temanın önemi nedir ?


Google sıralamasında temanın önemi nedir ?

Google sıralamasında temanızın büyük bir önemi vardır. Size bunu en detaylı şekilde anlatmak istiyoruz. Temanızı düzenleyerek google sıralamanızı tamamen değiştirebilirsiniz. Google algoritma güncellemesiyle birlikte sitelere karşı yaklaşımını tamamen değiştirmiştir. Bu konumuzda tema hakkında değiştirilen algoritma anlayışını en açık bir biçimde sizlere anlatacağım.

*Google artık tema kalitesine göre web sitelerini sıralamaktadır. Bunu kendim deneyerek gördüm kendi web sitemde normal olarak kullandığım %100 seo uyumlu olmayan bir temayı kullanıyordum. İlerleyen zamanlarda özgün ve %100 seo uyumlu bir tema satın aldım bu temayı siteme kurduktan sonra bir hafta içerisinde Google sıralamam birinci sıradaydı.Yani burda görüyoruz ki temada sıralamayı belirleyen en büyük faktör.

*Bunu zaten kendiniz anlayabilirsiniz aramak istediğiniz kelimeyi yazın ve teker teker arama sonucundan çıkan indexlere göz atın sıralama aşağılara indikçe sitelerin temalarının kalitesizleştiğini görebilirsiniz. ( Siteler karman çorman bir hal alacaktır ) hatta alakasız şeylerle karşılaşacaksınız.

Peki ama Google nasıl bir tema ve web tasarımı istiyor ?

Google ziyaretçilerin aradığını bulabilmesine büyük önem veriyor bunun nedeni kaliteli bir arama motoru olabilmesi için kendine uygun gördüğü kaliteli teması olan sitelere değer vermesi dolayısıyla sıralamasını değiştirmesidir. Bu durumda sıralamanızı yükseltebilmeniz için seo uyumlu bir tema gereklidir.Sitenizin temasında olması gereken özellikler şunlardır ;

1- Responsive uyumlu bir temanızın olması ( Mobil uyumlu olması )
Google algoritma güncellemesinden sonra sitenizin mobil uyumlu olması gerektiğini ve bunun sıralamada etkileyici bir faktör olduğunu kendisi belirtmiştir. Mobil ve tablet sisteminin yaygınlaşması bunu zorunlu olarak yapmanızı gerektirmektedir.

2 -%100 Seo uyumlu bir temanızın olması gerekli.
Seo uyumlu tasarımın şartları ve gerekleri gerçekten çok uzun bir detay bu konuda bilginiz yoksa themeforest gibi sitelerden tema satın alabilir yada internetten bakarak buna yönelik bir tema hazırlayabilirsiniz. Seo uyumlu bir tasarın sade,kullanışlı ve hızlı olmak zorundadır.

3-Siteniz navigasyon gibi olsun
Bu gerçekten çok önemlidir. Ziyaretçi sitenizi girdiği zaman hiçbir yabancılık çekmemeli aradığını hemen bulamabilmeli sitenizin menüsünü,katagorilerini ve sayfalarını o kadar özenle hazırlamalısınız ki ziyaretçi istediğini anında bulabilmeli.Ayıca unutmayın google botları dahi sitenizde katagori ve sayfalara göre sitenizi ziyaret eder. Sitenize Google buna göre değer biçmektedir. Unutulmamalıdır ki Google Adsense politikalarındada bu hususa büyük önem verilir. Sitenin ne olduğu ne hakkında kurulduğu ve ziyaretçinin sitenizde aradığını bulabilir mi yoksa buldu mu sorualarını sitenizle cevaplamanız gereklidir.

*Unutulmamalıdır ki Seo çalışmasına başlanması gereken ilk husus sitenizin teması ( web tasarımıdır ) özgün ve %100 seo uyumlu bir tema sizi her zaman bir tık daha ileri götürecektir. Temadan sonra en çok dikkat edilmesi gereken durum ise sitenizin içerikleridir. 
*Zaten ziyaretçiler bir siteye değer biçerken ilk temaya sonra içeriğe bakarlar seo nun mantığıda işte buradadır.

Ek bilgi : Kopya içeriklerle bile %100 seo uyumlu kaliteli ve özgün temayla ilk sıralarda yer alabilmeniz mümkündür.

İlerleyen zamanlarda bu konuyla ilgili daha detaylı anlatımlar paylaşacağız. Konuyla ilgili görüşlerinizi ve sorularınızı yorum yaparak paylaşabilirsiniz.
Yorum Gönder

Yorum Gönder