r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Seo hakkında bilinmesi gereken temel bilgiler


Seo hakkında bilinmesi gereken temel bilgiler.

Bildiğiniz üzere seo çok kapsamlı bir çalışmadır. Bu çalışmaya başlamadan önce yapılması gereken temel çalışmalar vardır. Seo hakkındaki bu temel bilgileri öğrenerek bu doğrultuda bir çalışma yapmak web sitenizin seo konusunda daha sağlam olmasını sağlayacaktır. Bu sayede Google arama motoru sıralamasında zirveye doğru çıkacaksınız. Seo konusunda yapılması gereken 4 ana aşama bulunmaktadır. Şimdi bunları sizlerle teker teker inceleyelim.

1-Domaininiz anahtar kelimenizi içersin ( en önemlisi )

✔ Domain seo çalışmanızı etkileyen en büyük etkenlerden birisidir. Çünkü doğru domain seçimi sizi her zaman ileri götürecektir. Domain seçiminizde '' Anahtar kelimenize '' büyük önem göstermelisiniz. Çünkü anahtar kelime içeren domainleri google her zaman üst sıralara taşımaktadır. Örneğin : Seo ile ilgili bir site açarsanız seobilgisi,seodostu gibi... anahtar kelimenizi içeren güzel domain isimleri sizi seo konusunda bir tık daha ileri daima götürecektir. Bunun için domain alırken veya seçerken çok dikkatli olmalı ve doğru tercihi verdiğinize emin olmalısınız.

2-Özgün içerik oluşturun

✔ Seonun ayrılmaz yaı taşlarından birisi olan özgün içerik çalışması gerçekten çok önemlidir. Çünkü hiçbir yerde yayınlanmamış bir içeriğin sizin sitenizde bulunmasını google çok sever ve bunun karşılığında google sıralamanızı yükseltir.Özgün içerik sıralamayı etkileyen ana faktörlerden birisidir ve olmazsa olmaz bir çalışmadır.

3-Sayfa Uzantılarınız sade,açıklayıcı ve düzgün olsun

✔ Sayfa uzantınız en önemli hususlardan bir tanesidir. Çünkü sayfanızın tanımlanabilmesi için sade ve açıklayıcı olmak zorundadır. Google botlarına navigasyon gibi yol göstermelidir. Google botları sayfanızı tanımlayamazsa google arama motoru tarafından yükselmeniz imkansız hale gelecektir. www.örnek.com/seo-hakknda-blg yerine türkçe karakterler dikkat ederek www.örnek.com/seo-hakkinda-bilgi şeklinde bir sayfa uzantınız olmalı uzantınızı açıklayıcı ve düzgün şekilde yazmaya büyük önem gösterin.

4-Sosyal ağlarda sitenizi tanıtın

✔ Sitenizi sosyal ağlarda tanıtma arama motorları tarafından web sitenizin tanınmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede arama motoları tarafından sıralama konusunda çok hızlı ilerleme kaydedebilirsiniz. Sosyal ağların en kolay backlink yöntemi olduğunuda asla unutmayın.

Yorum Gönder

Yorum Gönder