r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Seo ile ilgili en çok sorulan sorular

seo-ile-ilgili-en-çok-sorulanlar

Seo ile ilgili en çok sorulan sorular ve cevapları 

Genel olarak webmasterlerin seo ile ilgili en çok sorduğu soruları bu yazımızda bir araya getirdik. Bu sayede yeni başlayanlar için çok faydalı bir makale olacağını düşünüyorum. 


Sitem neden üst sıralarda değil ?


Çok basit bir soru gibi gelebilir ama bu konu hakkında sayfalarca yazı yazılabilir Sitenizi üst sıralara yükseltmek için ilk olarak seo yu tam anlamıyla öğrenmelisiniz yani seo nedir ? bu sorunun cevabını öğrendiyseniz. Seo çalışması hakkında bol bol makale okuyarak sıralama stratejilerini uygulamalısınız. Seo nun en önemli noktası anahtar kelimelere yönelik çalışmalar ve ziyaretçiye fayda sağlayan sitelerdir. Arama motorları bunları dikkate alarak sıralamanızı belirlemektedir. Sitenizin hızı,kalitesi,sadeliği,ve kullanım kolaylığı sıralamanızı belirleyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Sitenizi arama motorlarına iyi şekilde tanıtırsanız istediğiniz sonucu daha kısa sürede alırsınız. Ek olarak şunu asla unutmamalısınız güncel olarak özgün paylaşım yapmak sizi her zaman arama motorları sıralamasında zirvelere götürecektir.

Seo çalışması yapmama rağmen istediğim sonucu alamıyorum ?


Bunun için ayrıntılı analizler yapılması gereklidir lakin sizlere konuyu biraz daha açarak seo ile ilgili püf noktalardan bahsedeceğim seo çalışmalarında yapılan en çok hata webmasterlerin genel olarak arama motorlarına yönelik çalışmalar yapmasıdır. Seo tam tersine birinci planda ziyaretçinin siteye karşı etkileşimini önemsemektedir.Bunun için arama motorlarına yönelik çalışmalar her zaman ikinci planda olmalıdır. Seo konusunda güncel içerik paylaşımı yapmak çok önemlidir lakin makalelerinizin ziyaretçiye fayda sağlaması gerekmektedir yani paylaşımlarınızın kalitesine önem vermelisiniz sadece içerik girerek sitenizi yükseltmeniz çok zordur.Bunun dışında sadece bir anahtar kelime üzerine çalışma yapmak yerine alternatif anahtar kelimeler üzerine de çalışmalar yapabilirsiniz. İçeriklerinize diğer konulara bağlantı vererek ziyaretçinin sitenizde gezinmesini sağlamak seo açısından çok faydalı bir çalışmadır. Ayrıca sitenizi en iyi şekilde tanımlayabilecek sitelerden backlink almak arama motorlarında daha hızlı zirveye ulaşmasını sağlayacaktır.

Seo çalışması yapmayan siteler nasıl zirveye yükseliyor ?


Seo çalışması yapmayan bazı siteler arama motorları sırasında bazen zirvede olabilirler bunun en büyük nedeni bu sitelerin yaşlı domain olmasıdır. Yaşlı domainlere seo çalışması yapılmasa dahi zirverelere daha kolay ulaşabilirler.  Bunun yanında google botlarının etkileşimide bunu sağlayabilir. Ayrıca bazı siteler kopya içerikler sayesinde geçici süre zirvelerde olduğu da görülmektedir.

Anahtar kelimem arama motorların da yer almıyor ?


Anahtar kelimenizin arama motorların da yer almamasının en büyük nedeni anahtar kelime ile ilgili özel sayfaların oluşturulmamasıdır. Anahtar kelime oranını doğru ve yerinde kullanamama gibi durumlarda buna neden olabilmektedir. Sitenizi anahtar kelimeye uygun şekilde olması koşullarını sağladıktan sonra site kalitenizi arttıracak çalışmalar yapmalısınız. Şunu asla unutmayın anahtar keliminize uygun,kaliteli,özgün içerikler yayınlamak sitenizi istediğiniz anahtar kelimede yer almanızı sağlayacaktır.

Seo ile ilgili sormak istediklerini yorum yaparak sorabilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olabiliriz.

Yorum Gönder

Yorum Gönder