r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Bilgisayar performansını artırma yöntemleri


Bilgisayar performansını artırma yöntemleri


Merhaba sayın ziyaretçilerimiz bilgisayarınızın donma,kasma sorunlarından sıkıldıysanız ve daha iyi performans istiyorsanız bu yazımızı kesinlikle okuyarak uygulamalısınız. Bilgisayar performansınızı gerçekten en iyi şekilde artırabilirsiniz.Yeni donanımlara para vermenize gerek kalmadan kendiniz bir kaç ayar yaptığınız taktirde bilgisayar performansınızda gözle görülür bir artış olacaktır. Şimdi yapmanız gereken adımları detaylı şekilde anlatacağız .. 


Bilgisayarınızda Başlat>Denetim masası>Arama kutusuna>Performans Bilgileri ve Araçları yazalım.

Açılan sayfaya tıkladıktan sonra bilgisayarınızın performans bilgilerini ayarlayabileceğiniz birçok seçenek karşınıza çıkacaktır. İlk olarak yapacağımız ayarlama ;

Görsel Efektleri Ayarı

Bilgisayarınızda görüntü kalitesi ve efektleri düşürerek performansınızı artırabilirsiniz. Ayarlamaları elinizle ve otomatik yapabilirsiniz performans seçeneğine tıklarsanız bilgisayarınız otomatik olarak ayarlamayı yapacaktır.

Dizin oluşturma ayarı

Bu ayar arama hızınızı artırmaktadır görevi dosyaları daraltarak daha kolay bulunmalarını sağlamaktır.

Güç ayaları

Güç ayarlarını değiştirerek bilgisayarınızın güç tasarrufu olanaklarından daha iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Böylelikle bilgisayarınızda performans artısı göreceksiniz.

Disk temizleme ve Birleştirme özelliklerinden faydalanma

Evet bilgisayarınızda geçici ve gereksiz dosyaları kaldırabilirsiniz ayrıca disk birleştirme ile performans artışı sağlayabilirsiniz.

Gelişmiş Araçlar

Bilgisayarınızda gelişmiş araçlar ile performans durumunu kontrol edebilir ve yönetebilirsiniz size çok büyük kolaylık sağlayacaktır.


Burada anlattıklarımız bilgisayar ayarlarınız ile yapabilecekleriniz şimdik sizlerle daha detaylara bakalım

Ekran kartı performansınızı yükseltin !

Sayın kullanıcılar bütün ekran kartlarında performans ayarları mevcuttur sağ simgelerden ekran kartınızın logosuna sağ tıklayıp performans ayarlarını bulmaya çalısın ve ekran kartınızın bütün ayarlarını kalite yerine '' performans '' olarak işaretleyin bu ayar kasma,donma gibi sorunları çözecektir.

Bilgisayar güncelleştirmelerinizi ihmal etmeyin !

Evet yeni güncellemeler bilgisayar performansınızı daima olumlu yönde etkileyeceği için güncelleştirmelerinizi sıklıkla yapmalısınız.

Ayrıca bilgisayarına performans arttırımını sağlayan ve sisteminizi onarıp ( temizleyen ) sağlam programlar indirebilirsiniz. Bu programların iyi olanları gerçekten performans hızınızda büyük fayda sağlamaktadır.

NOT : CPU kullanımınızı değiştirmeyi ve CPU kullanımına etki eden programlardan uzak durmalısınız çünkü bu programlar bilgisayarınıza zarar verip elinizdeki donanımın kullanılamaz hale gelmesine neden olabilmektedir. Bu tür programlar performans sağlayabilir ama kullanımı sağlıksızdır.
Yorum Gönder

Yorum Gönder