r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Seo hakkında 50 önemli bilgi

Seo Hakkında 50 Önemli Bilgi

Seo hakkında 50 önemli bilgi

Seo hakkında altın değerindeki 50 önemli bilgiyi sizler için derleyerek bir araya getirdik. Siteniz için yaptığınız seo çalışmalarını bu doğrultuda yapmak sizi google sıralamasında zirvelere götürecektir. Bunun için anlatmış olduğumuz bu 50 önemli bilgiyi dikkatli şekilde okumanızı ve uygulamanızı tavsiye ediyorum. Yaptığınız veya yapacağınız bu çalışmalar seo açısından önemli bir çalışma olacaktır. Bu bilgiler webmaster hayatınız da bilgi birikimi olacak ve seo konusuna daha farklı bakabileceksiniz. Bu makale detaylı araştırmalar ve tecrübeler doğrultusunda hazırlanmıştır. Herkese faydalı olması dileğiyle...

1- Yaş domainin seo açısından önemi (sıralamada her zaman bir tık ileride olun)

Yaşlı domain ( alan adı ) seo açısından çok önemli faktörlerden birisidir. Yaşlı domainlere google daha fazla değer vermekte ve sıralamasını yükselterek daha iyimser davranmaktadır. Yaşlı domainler sıralama konusunda bir tık daha ileride oldukları için seo çalışmalarınızda yapılması gereken bir husustur. Ancak yaşlı domain satın alırken bu domainin sicili temiz olması çok önemlidir çünkü sicili kötü domainin size hiçbir faydası olmayacaktır. Yaşlı domain satın almadan önce bu domainlerin sicillerini araştırmalısınız. Site sicillerini öğrenmeyi sağlayan birçok site vardır.

2- Barındırma hizmetinizin hızlı olması ve uptime oranı yüksek olması lazım.

Yavaş bir site ne google tarafından ne de ziyaretçiler tarafından sevilmemektedir. Ziyaretçiler sitenizde gezinirken yavaşlılık sorunundan ötürü sitenizden hemen ayrılacak google ise bu yüzden sıralamanızı düşürecektir. Ziyaretçinin sitenizden hemen ayrılması sitenizi google tarafından faydalı olmayan ve değersiz bir site olarak algılanmasına neden olmaktadır. Bunun için barındırma hizmetinizin kalite ve performansı seo açısından çok önemlidir. Açık,hızlı ve kaliteli bir barındırma hizmeti sizi seo'da her zaman ileri götürecektir. Buraya tıklayarak dünyanın en iyi hosting firmalarina bakabilirsiniz.

3-Sitenize ait IP Adresinin önemi

Sitenize ait bir ıp adresi çok önemli bir seo çalışması sayılmaktadır. Çünkü günümüzdeki barındırma hizmetleri aynı IP üzerinde birçok siteyi barındırarak farklı içeriklerin aynı IP içinde bulunmasını sağlarlar. Bu google tarafından kesinlikle sevilmez. Bunun nedeni aynı IP içinde barınan siteler içerisinde spam yapan,filtreli siteler vb.. barınması sizin sitenizde tehlikeye sokacaktır ( Kurunun yanın da yaşta yanar hesabı.. ) bunun için sadece kendine ait bir IP olması bu noktada çok önemlidir.  Bu barındırma hizmetine unique IP denilmektedir. Bu hizmeti sağlayan Seo hostingler bulunmaktadır.

4- Özgün içeriğin seo açısından önemi

Özgün içerik google algoritmasına göre olmazsa olmaz koşullardan biridir. Özgün içerik paylaşan sitelerde sıralamada kolay şekilde yükselir ve geldiği sıralamada kalıcı olurlar. Bundan dolayı özgün içeriğin seo açısından önemini bahsetmiyorum bile. Lakin copy-yapıştır yapan alıntı içeriklerle oluşturulmuş siteler kısa vadeli olsa da sıralamaları yükselse de 3-4 ay sonra google arama motoru tarafından tamamen silinmektedir. Bunun için yapılacak en temel seo çalışması özgün içerik oluşturmak ve paylaşmak olacaktır.

5- Temiz kodlanmış bir site Google için çok önemli.

Temiz kodlanmış seo uyumlu bir site google amcanın en sevdiği türden sitelerdir. Google botları bu tür siteleri çok hızlı tarıyarak aradıklarını hemen bulabilirler. Ayrıca temiz kodlanmış bir site daha hızlı olur bu da zaten daha önceden belirtmiş olduğumuz gibi seo açısından çok önemlidir. Ziyaretçileriniz sitenizde daha hızlı şekilde gezinebilecek sade güzel ve kod bakımında %100 seo uyumlu bir siteniz olacaktır. Site kodlamanıza bu yüzden çok önem vermelisiniz. Bu konu hakkında yeterli bilginiz yoksa kodlamalarınız hakkında uzmanlardan yardım almalı ve bu doğrultuda bir kod çalışması yapmanız daha doğru olacaktır. Ayrıca sitenizin kodlama açısından test edebileceğiniz birçok site vardır.

6-Domainizin anahtar kelime uyumlu olmasının seo açısından önemi

✔ Domain seo çalışmanızı etkileyen en büyük etkenlerden birisidir. Çünkü doğru domain seçimi sizi her zaman ileri götürecektir. Domain seçiminizde '' Anahtar kelimenize '' büyük önem göstermelisiniz. Çünkü anahtar kelime içeren domainleri google her zaman üst sıralara taşımaktadır. Örneğin : Seo ile ilgili bir site açarsanız seo bilgisi,seo dostu gibi... anahtar kelimenizi içeren güzel domain isimleri sizi seo konusunda bir tık daha ileri daima götürecektir. Bunun için domain alırken veya seçerken çok dikkatli olmalı ve doğru tercihi verdiğinize emin olmalısınız.

7- PR'nin artık hiçbir önemi kalmadı.

PR'nin seo açısından artık hiçbir önemi kalmadı bu doğrultuda yapılan çalışmaların artık size pek bir faydası dokunmayacaktır. 

8- Zengin Snippetlerin kullanımı artık çok önemli

Zengin snippetler ve microdatalar gooogle çok önemsediği için seo açısından yapılacak en önemli bir çalışmalardan birisi olmuştur. Google son zamanlarda microdata kullanımını teşvik etmektedir. Bu doğrultuda bir çalışma yapmak sizin için çok faydalı olacaktır.

9-Breadcumbs kullanın 

Breadcumb ziyaretçinin nereden gelip,nereden gittiğini belirten navigasyon tarzı bir gösterim biçimidir. Google botlarınında bunu çok önemsemektedir. Bunun için seo açısından önemli çalışmalardan birisidir.

Seo için yapılması gereken diğer çalışmalar 

Resim alt taglarını iyi yapılandırın.
Makalelerinizde anahtar kelimelerinizde bold ve italik kullanın.
Her sayfaya ayrı title kullanmaya özen gösterin
Anahtar kelimelerine link vermek sitenize büyük fayda sağlayacaktır.
Gereksiz flash ve ajax kullanımından kaçının
Sitenizin sade,temiz ve hızlı olmasına dikkat etmelisiniz.
Uzantınızın html. php. asp. olmaması daha iyi olacaktır.
Kalitesiz linkler almamaya özen gösterin.
Keyword density yani anahtar kelime yoğunluğunuza dikakt etmelisiniz.
Bazı içeriklerinizi ayrı konular yerine tek makalede toplayın.
Link alış-verişi yaparak seo açısından güzel bir çalışma yapmış olursunuz.
Resim optimizasyonu yapmak seo açısından faydalı bir çalışma olacaktır.
RSS bağlantıları kullanmak iyi bir çalışmadır.
Edu ve gov backlinkleri almak çok önemlidir.
Siteniz için kesinlikle site haritası kullanmak zorundasınız. 
Konu başlıklarınız içeriğinizle ilgili olmak zorundadır.
Ziyaretçilerinize yorum yaptırmaya teşvik edin.
Makaleleriniz zengin olsun ( resim , video .. )
Seo açısından en kaliteli backlinkleri edinmeye çalışın.
Kalıcı linkler edinerek trustrank'ınızı arttırabilirsiniz.
Sosyal medyayı siteniz için aktif olarak kullanın.
Video siteniz varsa video sitemap oluşturun.
Sitenizdeki sunucu hatalarını düzeltmek google webmaster tools kullanın.
Dizin ve sosyal imlemeler kaydolun.
robot.txt dosyasını kesinlikle doğru kullanın.
Google analyitcs verilerinden faydalanarak bu doğrultuda çalışmalar yapın.
Google link tiplerini en uygun şekilde kullanın (rel, author, canonical, nofollow)
Favicon kullanın.
Kategorilerinizi doğru belirleyin
Link alırken eski tarihli olmasına özen gösterin
Son olarak marka algısı oluşturun ..

Sayın ziyaretçilerimiz seo hakkında bilgilendirmemizin sonuna geldik bu konuyla ilgili eklemek istediklerinizi , sorularınızı ve sorunlarınızı yorum yaparak paylaşabilirsiniz en kısa sürede sizlere yardımcı olmaya çalışacağız.

Yorum Gönder

Yorum Gönder