r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Sitenizden içerik çalınması durumunda yapılması gerekenler telif hakkı

telif-hakki-şikayet
Site içerik hırsızlarını şikayet etme ve telif haklarını korumak için yapılması gerekenler.

İçerik hırsızlarını şikayet etme ve telif haklarının korunması için yapılması gerekenler nelerdir ?

Son zamanlarda giderek artış gösteren içerik hırsızlığı birçok kişiyi mağdur etmektedir. Hızlı index almayan sitelerdeki içerikler anlık olarak çekilerek sıralama yükselten içerik hırsızları bu durumdan faydalanmaktadır. Sitenizden içerik çalınması durumunda yapılması gerekenleri ayrıntılı şekilde anlatacağım bu durum karşısında yapılması gereken bazı hususlar vardır.

Google webmaster tools ile telif hakkı şikayeti yapmak.

Google Webmaster Tools kullanarak içeriklerinizi koruma altına almanız mümkündür. İçeriklerinizi ekledikten sonra bağlantılarınızı '' Google gibi getir'' yapabilirsiniz bu sayede daha hızlı index alarak içeriğin sahibi olduğunuzu ispatlayabilirsiniz. Google Webmaster Tools - Tarama bölümünden buraya ulaşabilirsiniz.

telif-hakki-ihlali-şikayet

Google Webmaster Tools ile yapabilecekleriniz bununla sınırlı değil içeriklerinizi çalan siteleri şikayet edebilirsiniz. Bu konuda Google webmaster Tools gereken açıklamaları ve yapılması gerekenleri belirtmiştir. Sizler için içerik çalınması durumunda yapılması gerekenleri daha çok ayrıntılarıyla birlikte anlatacağım.

Googleye içerik hırsızlığı yapan siteyi şikayet etmek için : Tıklayınız

telif-haklari-ihlali

siteden-içerik-çalinmasi

Gerekli olan bu formu doldurarak içerik hırsızlığı vb. durumları googleye şikayet edebilirsiniz en kısa zamanda google bu konuda gerekeni yapacaktır. Bu yapılması gereken temel hususlardan biridir. Bunun yanında içerik hırsızlığına yapabilecekleriniz ile ilgili devam ediyorum.

İçeriklerinizi çalan siteyi Google Adsenseye de şikayet etmeniz mümkündür. Bu sayede içeriğinizi çalan kişinin kazancına da el koyabilirsiniz.

Google Adsense Şikayet için : Tıklayınız.

Bunun yanında Google DMCA Şikayetinde bulunmanızda mümkündür. Genel olarak blogger vb. sitelerde daha hızlı işlem yapılmaktadır. Google bu konuda gerçekten çok ilgilidir. Telif hakkı ihlali yapan siteye gerekenleri en kısa zamanda yapmaktadır.

Google DMCA Şikayet için : Tıklayınız

Telif hakkınızı savunarak içerik hırsızlığı yapan siteyi şikayet edebilirsiniz. Bunun için google sizden ayrıntılı bir form doldurmanızı isteyecektir. Gerçekten formu güzel ve eksiksiz şekilde doldurursanız içerik hırsızına unutmayacağı bir ders verebilirsiniz. Google bu konuyla ilgili ciddi politikalar uygulamaktadır.

Google Telif hakkı şikayet için : Tıklayınız


telif-hakki-ihlali-şikayet
telif-hakki

telif-hakki-ihlali-şikayet
Telif hakkı şikayet formu doldurmak için : Tıklayınız

Telif hakkınızı ihlal eden kişileri resimlerde gördüğünüz formu doldurarak şikayet etmeniz yeterlidir.

Telif haklarının ihlal edilmesi nedeniyle şikayet edilen siteleri görmenizde mümkündür. Google bu hususla ilgili çalışmalarını artık daha çok önemsemektedir. 

Telif hakkı ihlali nedeniyle şikayet edilen siteler : Tıklayınız

Ek bilgi olarak web sitenizi içerik hırsızlarına karşı koruyan DMCA hizmetini kullanmanızı öneriyorum. Bu site içerik hırsızlığı yapan siteleri google indexinden kaldırmanızı sağlamaktadır. İçerik hırsızlarının korkulu rüyası olan DMCA bu konuda gerekeni yapmaktadır.

DMCA : http://www.dmca.com/

Büyük ihtimal yapılan şikayetlerden istediğiniz sonucu alacaksınız eğer ki istediğiniz sonucu alamazsanız telif hakkı konusunda yasal işlem başlatabilirsiniz. Bu konuyla ilgili sitemiz adına sizlere yardımcı olabiliriz.

Konuyla ilgili sorularınızı yorum yaparak bildirebilirsiniz.

Yorum Gönder

Yorum Gönder