r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google Adsense reklam yerleşimi nasıl yapılmalıdır ?

Google Adsense reklam yerleşimi nasıl yapılmalıdır ?

Adsense reklam yerleşimini doğru yapabilmek çok önemlidir çünkü doğru yerleşim sizin daha çok gelir elde etmenizi sağlamaktadır. Reklam yerleşiminizi doğru yaparak reklam gelirlerinizi iki katına çıkarabilirsiniz peki bunu nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz ? 
Doğru reklam yerleşimi yapabilmeniz için insan psikolojisini ve reklamlar en çok hangi alan dikkat çekiyorsa yerleşiminizi ona göre yapmanız gerekmektedir. Reklam yerleşiminiz tema ve sitenin konusuna göre farklı şekilde yerleştirilir. Bunu ilk olarak webmasterin belirlemesi gerekmektedir.Sizlere şimdi reklam yerleşim bölümlerini ve bu bolumlere reklamların boyutlarının nasıl olması gerektiğini anlatacağım.

En iyi ve ideal reklam yerleşimi header>sidebar>Yazı Başlığı altıdır.


Ama bu ideal dediğimiz reklam yerleşimi hep dediğim gibi site tasarımınıza göre değişiklik göstermektedir. 

''Header'' Bölümü :

Header reklam bölümü reklam yerleşimini yapabileceğiniz en önemli bölümlerden birisidir. Çünkü ziyaretçi siteye girer girmez bu reklamı kesinlikle görmektedir. En çok tıklama alan bölgelerden birisi olduğunu asla unutmamalısınız. Buradaki adsense reklamınızın boyutu temanızın görünümünü bozmayacak büyüklükte olsun ve sitenize tam otursun. Şöyle örnek verebilirim site başlığınızın yanı veya sitenizin tam ortasına reklamınızı yerleştirebilirsiniz. Şunu unutmayın sadece tıklansın diye  reklam boyutunu abartırsanız sitenizin kalitesini düşürür ve 
ziyaretçi o siteden hemen ayrılmak ister.

''Sidebar'' Bölümü : 

Sitenin en önemli bölgelerinden birisi olan sidebar reklam yerleşimide önemlidir lakin çoğu site sahibi bu reklamın yerleşimini yapamamaktadır. Tasarımınıza göre bu reklamı ne kadar büyük yapabilirseniz yapın. Reklamın sitenize tam olarak oturmasını sağlayın eğer yapabiliryorsanız sitenizde sidebar takip etsin bu sayede adsense reklamınız kullanıcı sayfayı aşağı indirsede sabit şekilde duracaktır bunu yapmak adsense için uygundur ve hiçbir sıkıntı teşkil etmemektedir. Bu sayede adsense reklam kazancınız büyük fark gösterecektir.

''Yazı Başlığı Altı '' Bölümü :

Bu bölümde dikkat etmeniz gereken tek nokta içerik ve reklamın uyum içinde olmasıdır . Yani reklamın kullanıcıyı rahatsız etmeyecek biçimde yerleştirilmesi gerekmektedir. Bu reklam biriminin boyutu kesinlikle fazla abartılmamalıdır. Site içeriğindeki reklamları abartmak sitede kötü duracağı gibi ziyaretçileri de kaçırabilir. Eğer bir örnek verecek olursak yazınıza sağa ve sola reklamınızı gömebilirsiniz veya resmin yanına reklam yerleşimi de yapmayı deneyebilirsiniz .

''Yazı Sonu''Bölümü : 

Yazı sonu reklam yerleşimi genellikle tercih edilmez ve fazla etkisinin olmayacağı düşünülmektedir ama doğru kullanıldığı zaman öyle olmadığını görebilirsiniz. Ama bunu sağlayabilmeniz için emin olmanız gereken bazı hususlar vardır. Bunlardan birisi sitenizdeki içerikler sonuna kadar okunuyor mu ? ikincisi ziyaretçi sitenizde yorum yapıyor mu ? üçüncüsü sitenizde en önemli şeyler en sonda mı veriliyor ? ( link , resim v.b... ) eğer bunların sitenizde olduğuna eminseniz gerçekten bu reklam yerleşimi sitenizde büyük kazançlar elde etmenizi sağlayabilir. Boyutlarınızı site tasarımınıza göre ayarlamanızı öneriyorum.

Adsense reklarını yerleştirirken insan psikolojisini iyi anlamalısınız. Odak noktalarını iyi saptayabilmelisiniz. Reklam yerleşiminiz asla ziyaretçiyi rahatsız etmemeli ama daima dikkat çekmelidir. Bunun için reklamlarınızın tasarımınız ile uyum sağlamalıdır.


Biliyormusunuz aşağıdaki resim en çok kazandıran reklam yerleşim modelidir !



reklam












Uğraşmak istemiyorsanız hazır reklam yerleşimi yapılmış tasarımlar kullanabilirsiniz gerçekten seo uyumlu hazırlanmış birçok kaliteli ve ücretsiz tema bulunmaktadır.


Eğer halen reklam yerleşimi konusunda bir fikriniz yoksa bu makaleye yorum yaparak sitenizi belirtin en kısa sürede sizlere Google Adsense reklam yerleşimi konusunda yardımcı olabilirim.
1 yorum

1 yorum

  • Admin
    Admin
    2 Mayıs 2017 14:32
    http://bloganalyzer.blogspot.com.tr
    Reply