r2jyMycKRSdl6wynCKBldYdZWuL4bEvNr0iZ3Ycy
List your coins, tokens, pre-sales, NFTs, swaps, and blockchain networks on our site for maximum exposure. Click Now
Bookmark

Google Adsense Başvurusunu Onaylatma Rehberi


 google-adsense-başvuru-onaylatma
👉 Google Adsense başvurularında sitenizin onay almasını sağlayacak Google Adsense başvuru onaylatma rehberimize hoş geldiniz. Bu makale WMaraci'ndaki  değerli webmaster arkadaşlarımız için hazırlanmıştır.



DMCA.com Protection Status

© Bu içeriğin telif hakları korunmaktadır ve tüm hakları saklıdır. ® 


  • Eserin sahibi belirtilecek.
  • Ticari amaçla kullanılmayacak.
  • Özgün hali korunacaktır.

Makalemize başlamadan webmaster arkadaşlarımızdan ricam bu rehberi sadece link olarak paylaşmalarıdır. Makalenin kopyalanıp forumlarda vb. yerlerde doğrudan paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Google Adsense Başvurunu Onaylatma Rehberi 

Webmaster dünyasının en popüler konularından birisi Google Adsense başvurularının onaylanmaması sorunudur. Bu sorunun en büyük nedeni Google Adsense onay şartlarının kapsamıdır konuyu biraz daha açacak olursak sitenizden istenen kriterler çok fazladır. Google Adsensenin site onay şartlarının fazla olmasının en büyük nedeni kalite yönergeleri doğrultusunda hizmet vermesidir. Çünkü Google Adsense ;

Doğru yerde,doğru zamanda,doğru reklamı sunarak reklam verenlere kaliteli bir hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda Google Adsensenin sitenizi onaylamaması ve eleyici bir tavır göstermesi normal bir durumdur. Bunun için sitenizi doğru yerde,doğru reklamı sunabilecek bir potansiyele getirmeniz gerekmektedir. Bunun için sitenizi kalite yönergelerine uygun yani Google Adsense'nin onaylayabileceği bir web sitesi haline getirmeniz için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğim.

Google Adsense'nin Sitenizi Onaylaması için Yapılması Gerekenler.

Her şeyden önce siteniz Google Adsense kurallarına uygun bir site olmalı warez,illegal,hile,lisans ve telif haklarına aykırı siteler kesinlikle Google Adsense tarafından onaylanmamaktadır. 

✔ Sitenizdeki içerikler %100 Özgün olmalıdır. Bunları detaylandıracak olursam sitenizdeki resimler,metinler,tablolar vb. her şey kendi oluşturduğunuz veya özgünleştirdiğiniz içerikler olmalıdır. Google Adsense bu konuda çok titiz davranmaktadır çünkü özgün olmayan bir site reklam verenlere hiç fayda sağlamayacaktır. Siz olsanız kopya içeriklerle oluşturulmuş bir siteye reklam verir miydiniz ?

✔ Sitenizdeki içeriklerin kalitesine de özen gösterin başlıklar,alt başlıklar vb. kullanıcının rahatça takılmadan okuyabileceği bir ortam sağlayın anlatmak istediğim içerikleriniz sadece özgün değil , özgün ve kaliteli olmalıdır. Düşünsenize bir siteye reklam vermek istiyorsunuz içerikler özgün fakat karman çorman neyin ne olduğu belli değil siz olsanız bu siteye reklam verir miydiniz ?

✔ Sitenizin tasarımı kesinlikle seo ve mobil uyumlu olmalıdır. Biraz daha detaylandıracak anlatacak olursam ;
  • Sade hazırlanmış, temiz kodlanmış bir tasarım olmalı.
  • Mobil kullanımı kolay ve hızlı olmalı.
  • Masaüstü kullanımı kolay ve hızlı olmalı.
  • En önemlisi SEO'ya %100 uygun bir tasarım kullanmalısınız.
  • AMP uyumlu olması şuan büyük avantaj
Web kriterleri sadece bu hususla sınırlı değildir şunu belirtelim. Diyelim ki sitenize güzel bir tema kurdunuz bu adımdan sonra yapmanız gereken ziyaretçilerin sitenizde aradıklarını bulabilecek bir yapıya getirmeniz menüler,kategoriler,arşivler,arama kutusu gibi ziyaretçilerin sitenizde kolay bir şekilde gezinebilecekleri bir ortam sağlamanız gerekmektedir. Bunun en büyük nedeni sitede fazla kalan ziyaretçilerin reklamlara tıklama olasılığının yüksek olmasıdır Google Adsense bu durumu bildiği için bu durumu şart koşmaktadır.

Hakkımızda,iletişim,gizlilik politikası,kullanım şartları,sponsorlar gibi sayfalar oluşturarak sitenizin kalitesini arttırmalısınız bu durum sitenizi ve ziyaretçilerinizi önemsediğinizi gösteren önemli faktörlerden birisidir. Google Adsense onay aşamasında bu çalışma sizlere avantaj sağlayacaktır.

Sitenizde doğru ''başlık'' doğru ''açıklama'' doğru ''meta etiketler'' kullanmalısınız arama tercihlerinizi doğru yapmak Google Adsense nin en önemli faktörlerindendir. Çünkü Adsense olaylara normal kullanıcılardan çok farklı bakar. Doğru arama tercihlerini yapamayan bir site doğru reklamı,doğru yerde sunamaz çünkü arama motoru sitenin konusunun ne olduğu,neyle ilgili bir site olduğunu,ziyaretçiye ne sunduğunu kavrayamaz. Bunu tespit eden Google Adsense böyle belirsiz bir siteyi genel olarak onaylamayacaktır. Siz olsanız konusu belli olmayan,amacının ne olduğu belli olmayan bir siteye reklam verir miydiniz ?

✔ Google Adsense'nin istediği site yapısında gerekli olan bütün her şeye blogger alt yapısından esinlenerek anlamak sizler için daha kolay olacaktır. Şimdi sizlerle Google Adsense'nin istediği ideal bir siteyi yani blogger alt yapısına bakalım Google Adsense standart bir siteden neler istiyor ?























Google Adsense blogger alt yapısında görüldüğü gibi başlık,açıklama,özel robots.txt,404 sayfası,meta etiketler ve Search Consele kullanımını önemsemektedir. Bunun için site çalışmalarınızda bu hususlara daha çok dikkat edilmesidir. Sitenizde bu kısımları doğru uygulamanız onay aşamasında sizlere çok büyük avantaj sağlayacaktır.

✔ Google Adsense sitenin iç ve dış yapısına önem vermektedir. Bunun en büyük nedeni Google'de görünürlük yani index şartıdır. İç ve dış yapısı uygun olmayan bir site index alamaz google'de index alamayan bir sitede isterse binlerce özgün içeriği olsun Google Adsense tarafından onaylanmaz. Çünkü index almayan bir site arama motoru tarafından tanınmaz tanınmayan sitede doğru reklamlar gösterilemez... dolayısıyla Google Adsense site başvurunuzu reddeder.

✔ Şunu belirtelim hit sayısının Google Adsense gözünde hiç bir değeri yoktur. Google Adsense ziyaretçisi olmayan siteleri onaylar. Lakin Google'de index alamayan siteleri kesinlikle onaylamaz. Google Search Consele kullanarak Google Aramalarındaki varlığınızı iyileştirmeli (siteniz yeniyse)  zamanla düzelmesini beklemelisiniz.

✔ Özellikle yeni açılan siteler 0-6 aylık siteler içerikleri özgün,kaliteli ve site yapısı Google Adsense kriterlerine uygun olsa da bazen onaylanmayabilir. Bunun nedeni sitenizin Google Arama motorunda yeterli index sayısına ulaşamaması ve arama moturun da yeteri kadar yer edinememiş olmasıdır. Bunun için biraz zamana ihtiyacınız olabilir.

En çok yapılan hatalardan birisi başvuru aşamasında Google Adsense reklam kodunun yanlış yerleştirilmesidir. Sitenize reklam kodlarınız sadece içeriğinizi barındıran kısımlara ekleyin. 

✔ Sitenizin yukarıda anlattıklarımıza uygun hale getirdiyseniz Google Adsense başvurunuzun onaylanması ihtimali %60 %70 civarındadır. Bundan sonra yapılması gereken adımlardan bahsedeceğiz. Başvuru yaptığınızda siteniz onaylanmaz e-postanıza  sitenizin neden onaylanmadığına dair mail gelecektir bu mailin konusu sitenizi Adsense onaylanması aşamasında büyük bir ipucudur. Bu doğrultuda yukarıdaki anlattıklarımızı uygulamalısınız. 

Israrcı olun siteniz onaylanmadıkça özgün içeriklerinizi girmeye devam edin. Google'de indexlerinizi yükseltin belli bir zaman sonra tekrar başvurun..İşinizi zamana bırakın Google botları sitenizi tanımlasın... Unutmayın yorum yapılan bir site haline gelmeye başladıysanız %90 onaylanacaksınız... 


Bu yöntemlerle kendı sitelerimi Google Adsenseye rahatlıkla onaylatıyorum. Her şeyden önce biraz zaman,biraz sabır ve doğru bir çalışma.... 

✔ İşin Özü Google'de özgün ve kaliteli içeriklerle , seo uyumlu bir temayla indexlerinizi arttırmak google adsense başvurunuzun onaylanma olasılığını %90 arttıracaktır.

GooglAdsensey'le ilgili sormak istediklerinizi yorum yaparak sorabilirsiniz. Bu konuda ilgili kişilere ücretsiz olarak rehberlik hizmeti sağlayabilirim. Yorumlarınız sayesinde aklıma gelmeyen hususları sizlere detaylı olarak anlatabilirim ve sitelerini gönderen kişilerin sitelerini inceleyerek yapmaları gereken çalışmaları belirtebilirim ..... 

Yorum Gönder

Yorum Gönder